Austrija planira da polako počne da otvara prodavnice i vraća se normalnom stanju

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da njegova vlada namerava da sledeće nedelje odobri obnavljanje rada nekih prodavnica, kao početak postepenog povratka u normalan život, ugrožen pandemijom virusa korona.
Kurc je precizirao da je cilj da sledećeg utorka male prodavnice budu otvorene za ograničen broj kupaca, koji moraju da nose maske.
 
Vlada se nada da će ostale prodavnice, kao i frizerski saloni, biti otvoreni 1. maja. Restorani i hoteli neće početi da rade do sredine sledećeg meseca, dok će masovna okupljanja biti zabranjena do kraja juna, rekao je Kurc.
 
Postojeće mere ograničenja kretanja, uvedene pre tri nedelje, produžene su do kraja meseca.
 
U Austriji je oko 12.000 osoba zaraženo virusom korona, koji je u toj zemlji odneo 220 života.
  • Banacan

    06.04.2020 19:51
    Alo Stutgart,verujem da je tebi na bausteli sve isto i ovde gradilista rade. Da si upoznao nekog Nemca drgacije bi pisao jer bi znao sta oni misle o virusu a i o tebi i ostaloj radnoj snazi koja je dosla.
  • Kruti

    06.04.2020 19:47
    Austrija 8.8mil stanovnika ovde kazu 220 umrlih nazalost. Srbija 7mil nazalost 51 preminuo. Po komentarima da nije bilo policijskog casa ne bi ni tih 51 umro?
  • S

    06.04.2020 16:55
    S
    Evo u štutgartu od danas polako se otvaraju sve radnje. Znatno je povećan broj ljudi,automobila naspram zadnjih tri nedelje škole počinju od 21 aprila da rade. Pri tom nisu nemci uveli nikakav policiski čas jedino moralo je po dvoje kada izađeš napolje zadnjih dve nedelje. A koliko je nemačka veća po broju građana nasprem srbije pa nije bilo nikakvih zabrana i ostalo. Merkelova se samo dva puta obratila naciji u vrlo optimističnom i ohrabrujućem govoru. A ovde 24 sata na svim medijima o virusu,stalno neke zabrane,uterivanje straha itd. Tako se nevodi država niti narod finansiske mere su isplaćene prošlog petka svim malim preduzećima,ugostiteljima od naših građana niko nije dobio otkaz sa posla ko ima radnu vizu jedino koi su dobili na tri meseca ali da se jave početkom juna za obnovu istih. Šta se u srbiji radi to zdrav mozak nemože da izdrži. Sve najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.