Nemačka sastavila listu koraka za normalizaciju života nakon ukidanja mera

Nemačka je sastavila listu koraka, uključujući obavezno nošenje maski u javnosti, ograničenja javnih skupova i brzo utvrđivanje lanaca zaraze, kako bi omogućila postepenu normalizaciju života nakon okončanja vanrednih mera 19. aprila.
Nemačka sastavila listu koraka za normalizaciju života nakon ukidanja mera
Foto: Pixabay
Rojters je imao uvid u nacrt akcionog plana Ministarstva unutrašnjih posova, u kojem se navodi da bi mere trebalo da budu dovoljne da se prosečan broj zaraženih od jedne osobe zadrži ispod jedan, čak i ako se javni život postepeno nastavi.
 
Nemačka je pod blokadom od 22. marta, a restorani i većina radnji su zatvoreni. Dokumentom je predviđen postepen povratak u normalnost uz podršku mehanizama koji će omogućiti identifikovanje preko 80 odsto osoba koje su imale kontakt sa zaraženom osobom u roku od 24 časa posle postavljanja dijagnoze.
 
Zaraženi i oni koji su imali kontakt sa tom osobom ići će u karantin kod kuće ili u hotelima. U dokumentu se procenjuje da će pandemija trajati do 2021. godine.
 
Radnje će moći ponovo da se otvore, kao i škole u odabranim regionima, ali će na snazi ostati mere socijalnog distanciranja. Striktne granične kontrole biće ublažene, ali će veliki događaji i privatne proslave biti i dalje zabranjeni.
 
Čim bude dovoljno zaštitnih maski, biće uvedena obaveza da se one nose u vozovima i firmama, kao i u fabrikama i javnim objektima. 
  • I

    06.04.2020 16:10
    Sta sad
    Oni su u goroj situaciji pa razmisljaju kako ce ziveti dalje a mi nikako da udjemo vec dve nedelje u petu nedelju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet