U Severnoj Makedoniji registrovano 570, u Crnoj Gori 233 obolelih od virusa korona

U Severnoj Makedoniji su umrla još tri pacijenta od bolesti COVID-19, pa je broj umrlih porastao na ukupno 21, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.
U Severnoj Makedoniji registrovano 570, u Crnoj Gori 233 obolelih od virusa korona
Foto: Pixabay
On je na onlajn konfereneciji za novinare rekao da su na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju umrli čovek iz Kočana (40), kao i pacijent (65) iz Tetova, koji nisu imali druge bolesti, kao i žitelj Tetova (69) s tumorom na mozgu.
 
Filipče je istakao da je od korona virusa ozdravilo još sedmoro: četvoro na Klinici za infentivne bolesti i troje u Debru, pa je ukupan broj izlečenih porastao na 30. Registrovano je, po podacima Ministsarstva zdravlja, 15 novih slučajeva koronavirusa i ukupan broj dijagnostikovanih iznosi 570, od čega je više od polovine u Skoplju (239) i u Kumanovu (121).
 
"Epidemija je postepeno promenila tok. Ovo je faza u kojoj očekujemo da raste broj pacijenta i zato je Vlada danas donela dodatne mera ograničavanja kretanja, jer će samo društvena distanca konačno staviti kraj širenju virusa", rekao je Filipče.
 
U Crnoj Gori je još deset osoba obolelo od korona virusa tako da se broj zaraženih popeo na 233. Novooboleli su iz Nikšića (8) i Podgorice (2). Svi su kontakti ranije potvrđenih slučajeva. U Crnoj Gori su do sada umrle dve osobe od korona virusa.
 
Šef Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović kazao je novinarima da je 20 zaraženih u zdravstvu. To su jedna čistačica, jedan farmaceutski tehničar, šest lekara i jedan stomatolog, ostalo su medicinske sestre. Oni su zaraženi kapljičnim putem, u kontaktu s korona-pozitivnom osobom, rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet