SZO najavila nova uputstva za korištenje zaštitnih maski

Svetska zdravstvena organizacija najavila je da će uskoro saopštiti nova uputstva za korištenje zaštitnih maski u borbi protiv virusa korona.
SZO najavila nova uputstva za korištenje zaštitnih maski
Foto: 021.rs
Ako se maske nose, onda to mora biti sigurno i pravilno. Svetska zdravstvena organizacija ima nove uputstva koje će uskoro objaviti, a tiču se nošenja maski, njihovog skidanja i bacanja u smeće.
 
"Istraživanje je dosta limitirano u ovom području, ali ohrabrujemo države koje razmatraju uvođenje maski za širu populaciju kako bi istražile njihovu efektivnost", preneo je portal index.hr.
 
Maske ne mogu zaustaviti pandemiju. Države i dalje treba da traže, testiraju i izolujui zaražene korona virusom, poručio, generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.
  • Vidje

    07.04.2020 10:08
    Tedros Adhanom Gebrejesus je zasluzio dozivotnu prdekanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet