U Republici Srpskoj počinje šire testiranje građana i zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će narednih dana početi šire testiranje građana, zaposlenih u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.
Šeranić je rekao da je nabavljeno dodatnih 18.000 do 20.000 testova.
 
"Krećemo sa širim testiranjem zdravstvenih radnika bez obzira na to da li su imali simptome ili ne. Proveravaćemo njihovo zdravstveno stanje i testirati ih metodom slučajnog uzorka", kazao je on.
 
Dodao je da će se vršiti i direktan nadzor nad negovateljima u staračkim domovima, kako bi se sprečila mogućnost nastanka epidemije u tim ustanovama.
 
Šeranić je takođe rekao da svi domovi zdravlja moraju aktivirati ambulante za akutne respiratorne infekcije, jer će biti uzimani uzorci i rađene analize za sve one koji imaju bilo kakvu vrstu respiratorne infekcije, bez obzira na to da li se mogu dovesti u vezu sa nekim ko je pozitivan na virus korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet