Još 605 pacijenata preminulo od virusa korona u Francuskoj, država u četvrtoj nedelji karantina

Francuska je u utorak ušla u četvrtu nedelju karantina u borbi protiv korona virusa od koje je gotovo 9.000 ljudi umrlo.
Još 605 pacijenata preminulo od virusa korona u Francuskoj, država u četvrtoj nedelji karantina
Foto: FoNet/AP
"Karantin će trajati koliko bude bilo neophodno jer još nije došlo do vrhunca epidemije", rekao je ministar zdravlja Olivije Veran i dodao da je još uvek rano govoriti o postepenom ublažavanju mera zabrane kretanja.
 
Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner pozvao je prefekte da sami razmotre da li je potrebno u određenim područjima dodatno pooštriti mere. Neke opštine su već uvele neke strože mere.
 
Vlasti Pariza od srede uvode zabranu bilo kakvih individualnih sportskih akitvnosti od 10 do 19 časova. Vlasti u Bijaricu, na jugozapadu Francuske, zabranile su sedenje duže od dva minuta na nekoj klupi u parku.
 
U Francuskoj je od 1. marta umrlo 8.911 ljudi, od čega 6.494 u bolnicama. U poslednja 24 sata umrlo je 605.
 
Francuske vlasti su već dva puta produžavale period karantina, te sada treba da traje do 15. aprila, ali će verovatno biti ponovo produžen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet