Izrael uveo obavezno nošenje maske tokom boravka napolju

Izraelci će morati da kada su napolju nose maske, naredilo im je Ministarstvo zdravlja, a Vlada prihvatila.
Izrael uveo obavezno nošenje maske tokom boravka napolju
Foto: 021.rs
Izraelski mediji navode da naređenje stupa na snagu u nedelju, 12. aprila. Tako je odlučeno, mada je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da maske "nisu čudotvorno rešenje" za suzbijanje pandemije.
 
Od nošenja maski preko lica su u Izraelu izuzeta deca do šest godina, ljudi čije zdravstveno, emotivno i mentalno stanje to sprečava, zatim ne moraju ih nositi ni vozači dok su u automobilima, a ni radnici koji rade zajedno, pod uslovom da ih nije više od dva i da vode računa o održavanju međusobne udaljenosti.
 
Maske mogu biti i kućne izrade, a moraju pokrivati i usta i nos. Ranije je nošenje maski bilo samo preporučeno, a sada postaje obavezno.
 
Ministarstvo zdravlja je navelo da maska preko lica umnogome smanjuje izglede da se inficira onaj ko je nosi, ili da zarazi druge. U Izraelu je broj zaraženih od korona virusa premašio 9.000, a broj umrlih 60.
 
Na Zapadnoj obali je 246 zaraženih i jedan mrtav, a u Pojasu Gaze 12 slučajeva zaraze. Vlada Izraela je uoči verskog praznika Pashe koji počinje u sredu, zabranila saobraćaj između gradova i raznih delova Jerusalima počev od utorka u 19 časova do petka u 6 sati ujutru.
 
Policijski čas na osnovu kojeg će građanima biti zabranjeno da se udalje više od 100 metara od svog doma, počeće u sredu u 15 sati i trajaće do narednog jutra.
  • Pera

    07.04.2020 20:47
    Mislim da bi ovo bilo veoma efikasno. Prakticno bi se sprecilo masovno sirenje virusa. Hirurska maska ima 75% efikasnosti, platnena 63% a kada oba lice nose bilo kakvu masku dobija je zadovoljavajuca zastita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.