Lufthanza zatvara niskobudžetnu filijalu zbog virusa korona

Nemačka aviokompanija Lufthanza će trajno smanjiti broj aviona i zatvoriće svoju filijalu Džermanvings (Germanwings) zbog pandemije korona virusa, koja je dovela do potpune obustave vazdušnog saobraćaja, saopštila je uprava kompanije i dodala da neće više koristiti oko 40 aviona.
Lufthanza zatvara niskobudžetnu filijalu zbog virusa korona
Foto: Pixabay
Lufthanza ne očekuje brzi povratak vazdušnog saobraćaja na nivo pre krize, navela je uprava i dodala da će ukidanje restrikcija letova i putovanja trajati mesecima, a za povratak u normalu će biti potrebno nekoliko godina.
 
Kompanija nije navela detalje koliko će ta reorganizacija uticati na zaposlene, samo se navodi obećanje da će sačuvati što je moguće veći broj radnih mesta. Lufthanza je dodala da će uskoro početi razgovore sa sindikatima.
 
Džermanvings je već godinama deo niskobudžetne filijale Lufthanze, o kojoj su i ranije kružile priče o postepenom zatvaranju. Sindikati su zabrinuti zbog sudbine zaposlenih i što je zatvaranje ubrzano zbog pandemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet