Slovačka uvela dodatna ograničenja, građani smeju samo na posao, kod lekara i u kupovinu

Slovačka vlada je od danas do ponedeljka uvela dodatne mere ograničenja kretanja, kako bi sprečila putovanja tokom uskršnjih praznika i širenje virusa korona.
Slovačka uvela dodatna ograničenja, građani smeju samo na posao, kod lekara i u kupovinu
Foto: Pixabay
Građanima je dozvoljen samo odlazak na posao i kod lekara i kupovina osnovnih proizvoda. Na otvorenom prostoru mogu zajedno biti samo članovi porodice.
 
Vojska je angažovana kao pomoć policiji kako bi se sprečila putovanja između susednih oblasti, što je danas dovelo do zastoja u saobraćaju. Došlo je do saobraćajnog kolapsa na svim prilazima Bratislavi.
 
Ministar privrede Rišard Sulik se izvinio zbog toga i izjavio da bi želeo ublažavanje ograničenja, čemu se protivi premijer Igor Matovič.
  • Novka

    08.04.2020 17:27
    Savest
    Oni su nacija koja poštuje svoje zakone,nepljuju po predsedniku,lekarima.Prosto ko pasulj!!!Ko shvati,shvati,ko ne,žao mi je.
  • Петар

    08.04.2020 15:08
    .
    А вирус је дошао у Словачку 2 недеље пре него у Србију. Па ти види Србијо где ск
  • mali Veseljak

    08.04.2020 14:46
    razlika
    @Darina da, al oni imaju da krote Slovake, a mi Srbe :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet