Drastičan pad privrednih aktivnosti u Francuskoj nije zabeležen od 1968. godine

U prvom tromesečju ove godine pad bruto domaćeg proizvoda u Francuskoj iznosiće šest procenata, navodi se u danas objavljenoj proceni Centralne bake.
Drastičan pad privrednih aktivnosti u Francuskoj nije zabeležen od 1968. godine
Foto: FoNet/AP
"Francuska ekonomija sada funkcionše na dve trećine kapaciteta, a rad takvim tempom na svake dve nedelje odnosi nam jedan i po odsto bruto domaćeg proizvoda", rekao je direktor Banke Francuske Fransoa Vileroj za RTL radio.
 
S obzirom na to da je francuska ekonomija u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu zabeležila pad od 0,1 odsto, država se tehnički nalazi u recesiji. U izveštaju Banke Francuske navodi se da tako drastičan pad privrednih aktivnosti u jednom kvartalu nije zabeležen od majskih dešavanja 1968. godine.
 
Drastične mere usvojene zbog epidemije korona virusa umanjile su ekonomsku aktivnost u zemlji za 32 odsto, precizira se u izveštaju Centralna banke. Krizom su najviše pogođeni hoteli i restorani, ali sličan pad aktivnosti i prihoda beleže i autoindustrija i sektor metalurgije, ukazuje se u pregledu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet