Ministar kulture podneo ostavku jer je putovao do vikendice na moru za vreme pandemije

Don Harvin, ministar kulture Novog Južnog Velsa, savezne australijske države, podneo je ostavku nakon što se razotkrilo da živi u svojoj vikendici na moru, uprkos zabrani da putuje, osim ako je neophodno.
Ministar kulture podneo ostavku jer je putovao do vikendice na moru za vreme pandemije
Foto: Pixabay
Harvin je podneo ostavku nakon što su novinari otkrili da živi u svojoj vikendici umesto da ostane u gradskom stanu, čime je prekršio zakon o karantinu tokom svetske pandemije virusa korona.
 
Policija je kaznila Harvina sa 1.000 dolara zbog kršenja javnog zdravstvenog reda, a pod političkim pritiskom dao je ostavku.
 
"Ništa nije važnije od rada vlade u borbi protiv virusa. Neću dopustiti da moji postupci ruše taj trud i izražavam veliko žaljenje što je moje stambeno rešenje postalo problem tokom ovog vremena", naveo je Harvin.
 
Premijer Australije Skot Morison apelovao je da svi Australijanci ostanu kod kuće i ne putuju u svoje vikendice, kako bi se zaustavilo širenje virusa. Australijancima je tokom katoličkog Uskrsa zabranjeno napuštanje domova, osim ako za to nemaju važne razloge poput nabavke hrane ili fizičkih vežbi.
  • Ivan

    10.04.2020 19:08
    .
    Ovakva vlada je za nasu drzavu naucna fantastika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.