Janša: UEFA i Čeferin odgovorni za širenje virusa

Premijer Slovenije Janez Janša javno je kritikovao svog sunarodnika, predsednika UEFA Aleksandera Čeferina.

Prema njegovim rečima, UEFA je glavni krivac za širenje virusa korona jer su se, uprkos preporukama i proglašenju pandemije, fudbalske utakmice igrale uz prisustvo publike.

"Njihov potez bio je ne samo kriminalan, već i pohlepan i neodgovoran. Zbog toga je širenje virusa ugrozilo i našu zemlju. Utakmica na San Siru u Milanu između Atalante i Valensije bila je biološka bomba, nakon koje ništa više nije isto," rekao je Janša i dodao:

"Iako je Svetska zdravstvena organizacija upozorila i proglasila pandemiju, to nije bilo dovoljno da UEFA prekine Ligu šampiona i Ligu Evrope. To je dokaz da oni rade sve samo za novac."

Nekoliko uglednih stručnjaka potvrdilo je da je duel u Milanu, kome je prisustvovalo 40.000 ljudi, jedan od glavnih razloga masovnog širenja virusa u Italiji i Španiji. Nedavno se u medijima na Apeninima pojavila informacija da su svi prisutni sa San Sira bili zaraženi virusom korona.

  • L

    11.04.2020 12:30
    kao lađa
    eh, Janša; Španija i Italija su investicione plaforme za mali milion kineskih kompanija preko kojih Kina ostvaruje svoj put morima u Severnu Afriku, Mediteran, Latinsku Ameriku, Bliski Istok.... lađama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet