VIDEO: Pobuna u indonežanskom zatvoru zbog uvedenih mera zbog pandemije

Besni zatvorenici u prepunjenom zatvoru na indonežanskom ostrvu Sulavesi zapalili su zgradu tokom pobune koja je danas izbila zbog mera uvedenih da bi se sprečilo širenje virusa korona, naveli su zvaničnici.
VIDEO: Pobuna u indonežanskom zatvoru zbog uvedenih mera zbog pandemije
Foto: Pixabay
Stotine policajaca i vojnika je poslato da bi se povratila kontrola u zatvoru u Manadu, glavnom gradu provincije Severni Sulavesi.
 
Zatvor Tuminting je predviđen za 490 zatvorenika ali ih je unutra trenutno 550. 
 
Šef lokalne kancelarije za pravosuđe i ljudska prava Lukmasono rekao je da je preliminarnom istragom utvrđeno da su mnogi zatvorenici, pre svega oni zatvoreni zbog droge, besni zbog ograničavanja porodičnih poseta i ranog puštanja 115 osoba da bi se sprečilo širenje virusa. Oni su počeli da razbijaju stvari i pale vatre, a drugi su im se pridružili, nakon čega je postalo i nasilno, ali nema izveštaja o žrtvama, naveo je Lukmasono.
 
Na televiziji su prikazani zatvorenici okruženi vojnicima, dok se iz zatvorske zgrade vide plamen i crni dim, kao i spaljena kancelarijska oprema i dokumenti i razbijeno staklo.
 
Indonezija je oslobodila više od 36.500 zatvorenika ne bi li sprečila širenje virusa u prenatrpanim zatvorima.
 
U toj zemlji je do sada potvrđeno 3.842 slučaja zaraze, a 327 osoba je preminulo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet