Biskup: Prazna crkva je mala žrtva koju vernici moraju da podnesu

Dubrovački biskup Mate Uzinić izjavio je da je žalostan što se u crkvama ne održavaju mise povodom Uskrsa, ali da je to mala žrtva koju vernici moraju da podnesu, ako to znači da se neće širiti korona virus.
Biskup: Prazna crkva je mala žrtva koju vernici moraju da podnesu
Foto: Pixabay
"Mi smo deo čovečanstva koje se nosi sa ovom teškoćom i treba da budemo solidarni", rekao je Uzinić za N1.
 
Komentarišući poteze pojedinih sveštenika, koji su zvali vernike u crkvu, on je ocenio da zaboravljaju da se u ovoj situaciji ne radi o tome da će ugroziti sebe, nego da će svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti druge.
 
"Uglavnom sa sveštenicima komuniciram mejlovima i telefonski, a ovih dana sam koristio priliku i svakog od svojih sveštenika sam lično pozvao da vidim kako je, da im pokažem da sam tu. Tako bih pozvao i ostale da komuniciraju, kako mejlom, tako i živom reči, neka nazovu one koje ne mogu da vide", rekao je Uzinić.
  • ministar iz kafane

    12.04.2020 23:23
    glas razuma u odnosu na ove naše zatucane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet