Tunis uveo policijski čas

Tunis je, posle višednevnih nereda u prestonici i njenoj okolini, doneo odluku o uvođenju policijskog časa tokom noći. Policijski čas će biti na snazi od 21 sat do pet časova ujutru.
Tunis je, posle višednevnih nereda u prestonici i njenoj okolini, doneo odluku o uvođenju policijskog časa tokom noći. Policijski čas će biti na snazi od 21 sat do pet časova ujutru.

Tuniska policija saopštila je da je zbog "nasilja i pljačkanja" tokom poslednjih nekoliko dana na ulicama glavnog grada neophodno uvesti vanredno stanje.

Prema rečima jednog stanovnika, opljačkani su najveća radnja sa električnim proizvodima i apoteka, a nekoliko vozila je zapaljeno, preneo je AFP.

Nemiri su, prema nepotvrđenim informacijama, izbili i u južnom gradu Gaves i mestu Sidi Buzid u centralnom delu zemlje.

Nekoliko protesta organizovanih u četvrtak i petak zbog nezadovoljstva radom prelazne vlade nasilno su prekinule snage bezbednosti.

Demonstranti tvrde da prelazna vlada nije ispunila obećanja narodne revolucije, kojom je 14. januara svrgnut predsednik Zine al Abidin Ben Ali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.