U Portugalu se i dalje ne ukidaju restriktivne mere, iako se situacija popravlja

Epidemijska kriva u Portugalu se izravnala, što je dobra vest, ali ne dovoljno da bi se ukinule restriktivne mere, saopštila je danas vlada i navela da je od početka epidemije obolelo 18.091 osoba, a umrlo 599.
U Portugalu se i dalje ne ukidaju restriktivne mere, iako se situacija popravlja
Foto: Pixabay
Ministar zdravlja Antonio Saleš rekao je da je nivo smrtnosti u Portugaliji 5,5 odsto na 100.000 stanovnika, najniže među evropskkim nacijama, prenosi Rojters.
 
Kriva je zaravnjena, dodao je on na konferenciji za novinare, zahvaljujući "izvrsnom ponašanju i svesti portugalskog naroda", koji je poštovao pravila zabrane kontakata koje je vlada uvela 18. marta.
 
Predsednik Portugalije Marselo Rebelo de Sousa najavio je da će proužiti restrikcije do 1. maja, dok je premijer Antonio Kosta kazao da tek treba da usledi vreme da se "postepeno" ekonomija otvara.
 
"Možemo nastaviti aktivnosti samo kada imamo potrebnu sigurnost, dovoljno poverenja u društvo da sa otvaranjem ekonomije ne povećamo rizik od kontaminacije, tako a je ne možemo kontrolisati", rekao je Kosta.
 
Međunarodni monetarni fond objavio je utorak da će ekonomija Portigalije zabeležiti pad BDP od osam odsto ove godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet