Francuski virusolog: Covid-19 nastao u laboratoriji, nije poznato zbog čega

Francuski virusolog, dobitnik Nobelove nagradu za fiziologiju i medicinu 2008. godine za izolovanje HIV virusa, Lik Montanjije tvrdi da COVID-19 nema prirodno poreklo i da je napravljen u laboratoriji.
"Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom", rekao je Montanjije u intervjuu za televiziju "Si njuz".
 
On je istakao da su "u COVID-19 dodate i čestice HIV virusa".
 
"Virus nije prirodnog porekla, to je delo molekularnih biologa. Nije poznato sa kojim ciljem je to urađeno. Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam ko je to učinio i zašto. Moguće je da su hteli da proizvedu vakcinu protiv HIV virusa", pretpostavlja nobelovac.
 
U intervjuu za portal "Pourquoi docteur", on je izjavio da je "taj virus izašao iz laboratorije iz Vuhana", preneo je Sputnjik.
  • Zdravko

    18.04.2020 20:41
    Vise laboratorija jest potvrdilo cinjenicu da je u pitanju sintetizovani virus. Americki predsednik Donald Tramp nalozio je americkom senatu pokretanje istrage u vezi toga, kao i ucesca SZO u prikrivanju cinjenica
  • Drr

    18.04.2020 19:19
    Nova žvaka za budale
    Postoji više stotina laboratorija koje bi sa lakoćom mogle da provere ove tvrdnje, a mnoge i jesu ispitale i nisu ništa pronašli. Stvarno mislite da su Amerikanci, Rusi i Kinezi na istoj strani?! Samo gledaju kako da krivicu za pandemiju svale na drugu stranu. Ovakav dokaz bi oberučke dočekali i izneli u javnost na sva zvona, neko bi za to otkriće dobio još tri Nobela. Ovako će ovaj francuski naučnik sa ovim tvrdnjama zaraditi par ručkova i naslovnih stranica trećerazrednih tabloida, a narod će moći da se raspravlja i mudruje, umesto da se bavi sa nesposobnošću svojih vlada da ih zaštite od zaraze.
  • Dr. Daca

    18.04.2020 17:57
    Pazljivo sam procitala sve komentare.Pažnju mi je privukao komentar izvesnog Zdravka, koji se poziva na radove kineskog virusologa Dr. Shi Zhengli,koje sam i sama pročitala zbog prirode posla.Ko želi,može se upoznati sa navedenim radovima preko sledećih linkova:
    http://www.semanticscholar.org/paper/Angiotensin-converting-enzyme-2-(ACE2)-from-raccoon-Xu-Zhang/0b5a216ac514bac49ed10e758e8501278232f776
    http://www.semanticscholar.org/paper/Isolation-and-characterization-of-a-bat-SARS-like-Ge-Li/417a4b342beca09814e4379b73eda308d7997274

    P.S. Činjenice navedene u komentaru gore pomenutog Zdravka su doslovno tačne.Virus je sintetizovan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet