Francuska ne da da kruzer sa njenim državljanima pristane u Marseju

Francuski putnici na kruzeru "Kosta Delisioz" ljuti su zbog odbijanja francuskih vlasti da odobre pristajanje broda u Marsej, te strahuju da bi ih mogli iskrcati u Italiji, zemlji koja je najviše u Evropi stradala u epidemiji kovida-19.
Francuska ne da da kruzer sa njenim državljanima pristane u Marseju
Foto: Pixabay
"Francuske vlasti ne dopuštaju iskrcavanje oko 400 Francuza u Marsej! To je razlog naše ljutnje! Preti nam opasnost od iskrcavanja u Italiji! Je li to pametno", pita francuska penzionerka koja je s agencijom Frans pres razgovarala preko aplikacije Votsap.
 
Mišel i njen suprug Patrik, koji su 5. januara iz Venecije pošli na put oko sveta, trebalo je da se u taj grad vrate 26. aprila.
 
"Sve je bilo u redu do 20. februara, kada su nas obavestili o promeni rute. Otkazano je zaustavljanje u Aziji i direktno smo se uputili prema Australiji i Novom Zelandu", kaže penzionerka.
 
"Od 17. marta, kada je u Francuskoj uvedeno ograničenje kretanja, niko nije došao na brod ni sišao s njega i sve su se aktivnosti nastavile uz pojačane higijenske mere", rekla je ona.
 
Istakla je da na brodu nema virusa, ali je problem što ne znaju šta će biti s njima nakon povratka u Francusku.
 
Francuske vlasti su, međutim, saopštile da je kruzeru zabranjeno pristajanje u Marsej, jer tu nije bilo predviđeno zaustavljanje.
 
Na brodu su 423 francuska putnika i 580 ljudi koji imaju prebivalište u Nemačkoj, Belgiji i Švajcarskoj. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).