Najmanji broj zaraženih virusom korona u Italiji posle više od mesec dana

Italija je danas zabeležila još 2.256 slučajeva korona virusa, te je ukupno 181,228 zaraženih.
Najmanji broj zaraženih virusom korona u Italiji posle više od mesec dana
Foto: FoNet/AP
Umrlih za 24 sata ima 454. Dnevni broj zaraženih najmanji je posle više od mesec dana, odnosno od 10. marta, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu.
 
Ta zemlja je i dalje treća na svetu po broju slučajeva, iza SAD i Španije. Do sada je umrlo 24.114 ljudi, a oporavilo se 48,877, podaci su sajta worlometers.
 
Nacionalna opservatorija za zdravlje počela je sa izradom mapa zaraze u italijanskim regijama. Navodi se da će od 12. maja, u Laciju,a na na jugu zemlje od kraja aprila, biti "nula infekcija".
 
Očekivanja su da će u Lombardiji, delu koji je najviše pogođen epidemijom, virus početi da nestaje tek od juna meseca, prenosi italijanski Il mesađero.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.