Nemačka će finansirati lečenja pacijenata obolelih od virusa korona u EU

Nemačka će snositi troškove lečenja pacijenata obolelih od korona virusa, koji dolaze iz drugih država članica Evropske unije, potvrdio je danas nemački ministar zdravlja Jens Špan.
Nemačka će finansirati lečenja pacijenata obolelih od virusa korona u EU
Foto: Pixabay
Nemačka je preuzela na lečenje oko 200 pacijenata u kritičnom stanju iz drugih država EU, pre svega iz Italije, Francuske i Holandije, gde više nije bilo slobodnih
bolničkih kapaciteta, a spremna je za prihvat još bolesnika, prenosi portal Politiko.
 
Vlada Nemačke je u nedelju donela takvu odluku, za koju će biti potrebno oko 20 miliona evra, a ministar Špan je danas i zvanično saopštio uz ocenu da je Evropa ujedinjena u kriznim vremenima.
 
Prema odluci, Nemačka za sada planira da pokrije troškove lečenja pacijenata iz EU do kraja septembra. Nemačka je do jutros prijavila 141.672 osobe inficirane virusom korona, kao i 4.404 smrtna slučaja.
  • Jovan

    20.04.2020 23:19
    Nemačka medicina je naj bolja.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.