Sud u Pragu poništio mere ograničenja kretanja

Sud u Pragu danas je poništio neke državne mere usvojene zbog pandemije virusa korona, kao što su ograničenje kretanja građana i zatvaranje prodavnica.
Sud u Pragu poništio mere ograničenja kretanja
Foto: Pixabay
Presuda je doneta na osnovu žalbe zdravstvenog stručnjaka Ondreja Dostala.
 
Mere je donelo Ministarstvo zdravlja, ali je sud zaključio da je odluku o ograničenjima trebalo da usvoji vlada, u skladu sa pravilima vanrednog stanja. Pojedinačno ministarstvo nema takva ovlašćenja, zaključio je sud.
 
Vlada ima rok do ponedeljka da ponovo usvoji te mere, u skladu sa zakonom.
 
Juče je Ustavni sud Bosne i Hercegovine doneo odluku da su zabranom kretanja mlađima od 18 godina i starijima od 65 godina u Federaciji BiH, zbog epidemije, prekršena građanska prava.
  • Calc

    23.04.2020 17:23
    A naš Ustavni sud ko da ne postoji. Sramota.
  • Oprez

    23.04.2020 16:50
    Nekada je i u Srbiji postojao Ustavni sud.
  • Darwin

    23.04.2020 15:25
    Odlicno imacemo pokusne kunice pa cemo kasnije da vidimo sta cemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.