Zajednička objava Trampa i Putina povodom godišnjice "konačnog poraza nacističkog režima"

Američki predsednik Donald Tramp i ruski šef države Vladimir Putin objavili su zajedničko saopštenje povodom godišnjice susreta američke i sovjetske vojske na Elbi u borbi protiv nacističke Nemačke, ocenivši da je to primer saradnje dveju država.
Zajednička objava Trampa i Putina povodom godišnjice "konačnog poraza nacističkog režima"
Foto: Pixabay
"Taj događaj predstavljao je konačni poraz nacističkog režima", ocenjeno je u zajedničkom saopštenju kojim se obeležava susret sovjetskih i američkih snaga 25. aprila 1945. na mostu preko nemačke reke Elbe.
 
Saopštenje dvojice predsednika objavljeno je u vreme napetih odnosa između SAD i Rusije u brojnim pitanjima, od kontrole naoružanja i ruske intervencije u Ukrajini i Siriji, do američkih optužbi da Rusija širi dezinformacije o korona virusu i meša se u američke izbore, navodi Rojters.
 
Američki Vol Strit Žurnal (Wall Street Journal) piše kako je odluka o zajedničkom saopštenju bila sporna za neke zvaničnike u Trampovoj administraciji, zabrinute da će ono dodatno naškoditi kritičkim porukama Vašingtona Moskvi.
 
"Duh Elbe je primer kako naše države mogu da ostave razlike po strani, grade poverenje i sarađuju prema zajedničkom cilju", navedeno je u zajedničkom saopštenju
 
Vol Strit Žurnal podseća da je poslednje zajedničko saopštenje povodom susreta dve vojske na Elbi bilo 2010. kada je administracija tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame želela bolje odnose s Moskvom. 
  • Garavi

    26.04.2020 06:53
    Ko se ljuti...
    Zajednicka izjava je izazvala ljutite komentare u delu americke politicke elite.
    Nije ni cudo kad se zna koliko je bivsih nacista Amerika primila, kako su visoke polozaje zauzimali (npr. Verner fon Braun) i kako su Ameri i Englezi planirali da 1946 napadnu Crvenu Armiju u Evropi atomskim oruzjem.
    O tome otkud Hitleru sinteticko gorivo, da i ne pricamo...
  • Svaka

    25.04.2020 22:48
    Cast
    Putinu ..al ovaj sto koronu leci ubrizgavanjem deterđenta u venu....garant nezna koje godine je zavrsio 2.svj rat ..a kamoli sta drugo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet