Amfilohije pozvan na saslušanje zbog odlaska na sahranu

Cetinjsko Osnovno tužilaštvo uputilo je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju poziv za saslušanje u četvrtak, 30. aprila, povodom prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića u Rijeci Crnojevića, potvrdio je tužilac Duško Milanović.
Milanović je naveo da mitropolit Amfilohije još nije potvrdio da li će doći na zakazani poziv za saslušanje. Prema njegovim rečima, danas je u cetinjskoj policiji saslušano više osoba koje su prisustvovale sahrani, među kojima je i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske.
 
"Prikupljamo obaveštenja i utvrđujemo da li su prekršene mere Nacionalnog koordinacionog tela", rekao je Milanović.
 
Sahrani Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, u Rijeci Crnojevića na području opštine Cetinje, prisustvovali su poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić, sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.
 
Osim njih, na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, koji ima diplomatski imunitet i od njega neće biti uzeta izjava.
 
Ministarstvo zdravlja Crne Gore dalo je smernice da se sahrane i veselja tokom trajanja epidemije održavaju isključivo u krugu porodice.
  • Sta je to

    28.04.2020 15:03
    Retrogradno
    U pravoslavlju?10 Bozijih zapovjedi?Da se duhovno uzdizemo i cuvamo ono sto nas uistinu sacuvalo kroz vekove.....?Zasto srpski pravoslavni narod i SPC uporno napadaju..dali se tko zapitao??Od Osmanlija Austrougara Hitlerove NDH Titovih komunista i Nato pakta...svi prvo udare na SPC pa čirilicu i na kraju na sam jezik...Dali su ovi gore navedeni napredni....a SPC retrogradna ???Uostalom tu i jeste razlika između nas tradicionalista u potrazi za izgubljenom svetosavskom duhovnošcu i vas nasih zakletih neprijatelja kroz vekove....Koliko god da ste zla naneli i milione pobili poturcili ili pokatolcili..kroz Jugoslovenstvo i komunizam odrodili od nacionalne svesti i bica....JOS UVEK SMO NAJJACI..JER VERUJEMO I VJERUJEMO u nesto sto je moralno ...casno...duhovno...i nase Srpsko!!!
  • V

    28.04.2020 07:03
    i botovi digli ruke...
    samo 2 patriJotska komentara na ovakvu vest?!

    To znači da su od ovog fundamentaliste, političara i provokatora u mantiji čak i botovi digli ruke.

    SPC je najretrogradnija pojava u ovom društvu, vuče nas nazad u XIII vek, a Amfilohije je njen najretrogradniji predstavnik.
    SPC je gora od bilo koje vlasti jer vlast je recimo smenjiva, a SPC je tu da širi svoj maligni uticaj, blagosilja tenkove, huška na rat, meša se u politiku u sekularnoj državi, prkosi merama protiv korone, bude iznad zakona, ne plaća poreze, bude povlašćena pri restituciji imovine, vozika se u besnim automobilima...
  • Đedo

    27.04.2020 19:35
    Cim ova "crorona"
    Splasne......POVEDI I NAS.....DA BRANIMO SVETINJE!!!......da u miru ..bez lupanja......ispratimo OBADVOJICU....ista skola..isti maniri....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).