Tesla četvrti na listi inženjera heroja

Nikola Tesla, čiji su pronalasci doprineli tehnološkom progresu sveta, našao se na četvrtom mestu liste "inženjera heroja", u izboru 900 britanskih studenata, budućih inženjera, koji su učestvovali u anketi firme "Dženeral elektrik" (General electric).

Nikola Tesla, čiji su pronalasci doprineli tehnološkom progresu sveta, našao se na četvrtom mestu liste "inženjera heroja", u izboru 900 britanskih studenata, budućih inženjera, koji su učestvovali u anketi firme "Dženeral elektrik" (General electric).

Prvo mesto na listi zauzeo je Kingdom Brunel, čuveni britanski arhitekta koji je u prvoj polovini 19. veka radio na konstruisanju mostova i železničkih mreža i smatra se graditeljem moderne Britanije. Na drugom mestu je Džejms Dajson, engleski inovator poznat po velikoj podršci inženjerskim projektima, kome je slavu i bogatstvo doneo patent usisivača.

Treće mesto zauzima izvršni direktor američkog informatičkog giganta "Epl" (Apple) Stiv Džobs, sa pronalascima kao što su plejer "aj pod", mobilni telefon "ajfon", tablet (mini prenosiv) računar "aj ped" i mnogi drugi. Tesla, koji je na četvrtom mestu liste, najviše je doprineo nauci kao pronalazač obrtnog magnetnog polja, indukcionog motora, polifazne naizmenične struje, generatora i kompletnog sistema proizvodnje i distribucije električne energije. Nakon Tesle slede poznate ličnosti kao što su Bil Gejts, Isak Njutn, Albert Ajnštajn i Tomas Edison.

  • Scotch Bonnet

    10.05.2011 20:24
    Info
    Isambard Kingdom Brunel 1806 - 1859
    Struka: Inzinjer a ne architekta.

    KomediJo evo ti malo literature o Teslinoj inspiraciji. Cisto da ne bi pisao gluposti.

    http://en.wikipedia.org/wiki/James_Clerk_Maxwell

  • 10.05.2011 13:31
    Да није било Тесле, не би било ни тих изума који су далеко испод његових... ај под, усисивач... мајке ти...
  • komedija

    10.05.2011 13:25
    Da nije bilo Teslinih otkrića ova dvojica sa ispred njega ne bi nikad mogli na naprave usisivač i ipod, iphone, i ipad. Sem toga, Tesla je bio pronalazač, svi ostali su samo inžinjeri od struke bez ikakvih doprinosa novim naučnim dostignćima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet