Sahrana u moru ponižavajuća za porodicu Bin Laden

Sinovi vođe terorističke organizacije Al Kaida Osame bin Ladena, koga su američki komandosi ubili 2. maja u Pakistanu, saopštili su danas da je sahrana njihovog oca u moru ponižavajuća za porodicu i optužili američkog predsednika Baraka Obamu da uništava jednu nezaštićenu porodicu.

Sinovi vođe terorističke organizacije Al Kaida Osame bin Ladena, koga su američki komandosi ubili 2. maja u Pakistanu, saopštili su danas da je sahrana njihovog oca u moru ponižavajuća za porodicu i optužili američkog predsednika Baraka Obamu da uništava jednu nezaštićenu porodicu.


Saopštenje koje je izdao Bin Ladenov najstariji sin Omar bin Osama bin Laden, u ime braće, danas je objavila američka organizacija za monitoring "SITE Inteligence", dan nakon što je bilo postavljeno na veb sajtove džihadista.

"Neprihvatljivo je, i ljudski i verski, sahraniti ličnost koja ima takav značaj i status među pripadnicima svog naroda bacanjem njegovog tela u more, na način koji ponižava njegovu porodicu i pristalice i vređa verska osećanja stotina miliona muslimana", poručio je on.

Omar bin Osama bin Laden je rekao da je američki predsednik pred zakonom odgovoran za uništavanje jedne čitave nezaštićene porodice, zato što su američki komandosi izveli napad na teritoriji Pakistana sa namerom da ubiju njihovog oca, a ne da ga uhapse, preneo je AFP.

  • janko

    11.05.2011 05:50
    bin ladenovci
    gde ste? sto ne dignete glas protesta....
  • Kentaur

    10.05.2011 22:38
    zlo je nasumično...
    ...kada se oslobodi i pusti u svet. Pročitajte, Anonimuse, jučerašnu vest - izjavu Noama Čomskog o tome ko je veći zločinac Bin Laden, ili Buš. Kada imate takvog predsednika, onda su svi građani te zemlje (SAD, konkretno) taoci njegove politike. Kao što smo i mi imali Slobu, i bili njegovi taoci. Sami su ga izabrali. Sami smo ga izabrali. A porodici svake žrtve je (bilo koje, bilo čije), razumljivo, neizrecivo teško. Stvar je za razmišljanje, a istina se spoznaje u prelamanju suprotstavljenih (a neospornih)činjenica. Najbolji način zaštite od stradanja jeste da se zlo NE ČINI. Episkop Nikolaj Velimirović je napisao: "Kada vas kneževi ovoga sveta pozovu da učinite zlo od koga se tresu nebesa, rado se odazivate. A kada vas Gospod pozove da učinite makar jedno dobro delo, odgovarate: 'Kako ćemo, Gospode? Mali smo i slabi'. Takva će vam biti i plata." To važi za sve, i svuda.
  • 10.05.2011 21:08
    A kako je onim porodicama 3000 nastradalih samo u WTC-u kojima ni tela nisu mogli da pronadju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.