Blizu 600 utopljenika posle jučerašnje nesreće

Ujedinjene nacije su danas saopštile da je malo putnika preživelo jučerašnji udes prenatrpanog broda sa oko 600 migranata koji se raspao u moru i potonuo u blizini obala Libije.

Ujedinjene nacije su danas saopštile da je malo putnika preživelo jučerašnji udes prenatrpanog broda sa oko 600 migranata koji se raspao u moru i potonuo u blizini obala Libije.

UN optužuju libijsku vladu za saucesništvo u povećanom broju smrtonosnih incidenata ove vrste.

Naime, međunarodne agencije navode da su neki imigranti ispričali da su ih libijski vojnici puškama terali da se ukrcaju na opasno prenatrpane brodove, prenosi AP.

Portparol Moamera Gadafija Musa Ibrahim rekao je da je povećana ilegalna imigracija cena koju plaćaju evropske zemlje zbog vojne i političke podrške pobunjenicima.

UN su dale stravičnu sliku jučerašnje nesreće u kojoj su se imigranti, mnogi iz Somalije, gušili i davili pod palubom na očigled ljudi koji su se nalazili na obali u Tripoliju.

"Znamo da ima nekoliko preživelih koji nisu znali da plivaju ali su se ipak nekako domogli obale, ali njih je veoma malo", izjavila je Melisa Fleming, portparol Visokog komiteta za izbeglice (UNHCR).

Fleming je kazala i da je jedan somalijski diplomata u Tripoliju rekao UNHCR-u da je do sada pronađeno i izvučeno 16 tela utopljenika među kojima i tela dve bebe.

  • Zoran021

    10.05.2011 20:01
    vest
    Kakve vezer ima ova vest sa Srbijom?
  • 10.05.2011 18:05
    ''UN optužuju libijsku vladu za saucesništvo u povećanom broju smrtonosnih incidenata ove vrste.''
    Pa ko bombarduje Libiju i ko je započeo rat? Libija ili NATO???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet