Plenković: Milanovićevo pravo je da ode, majice sa natpisom "Za dom spremni" nisu provokacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je u danas tvrdnje predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da je dolazak nekoliko učesnika obeležavanja operacije Bljesak u majici s ustaškim napisom "Za dom spremni" namerna provokacija, ocenivši kako je "Milanovićevo pravo je da ode, a njihova obaveza da ostanu".

"Kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito neko javio da neki od učesnika obeležavanja ima majicu s grbom HOS, to je njegova odluka. Njegovo pravo je da ode, naša obaveza da ostanemo ovde", komentarisao je Plenković Milanovićevu odluku da napusti obeležavanje Bljeska.

Plenković je odbacio tvrdnje da se radi o namernoj provokaciji, a na pitanje da li mu smetaju takve majice, rekao je da svi oni koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanja, navodi Hina.

"Naravno da niko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS", rekao je Plenković.

Ovo ovo što je predsednik napravio nije dobro, jer došli smo da odamo počast poginulima, ocenio je hrvatski premijer.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković takođe smatra da je Milanovićevo napuštanje obeležavanja bilo neprimereno.

"Mislim da nije bilo u redu i nije bilo primereno”, rekao je on.

  • Sloba

    02.05.2020 10:16
    Je
    Upravu....samo sto u Srbiji postoje oni koji bi vrlo rado da pucaju jedni na druge....A u Hrvatskoj ..ako pucaju ..pucali bi samo po Srbima.....Nije za utehu..ali je razlika VELIKA...
  • @Sloba53

    02.05.2020 10:05
    Samo kad ti ne mrziš nikog!!
  • Sloba53

    02.05.2020 06:37
    Koliko oni mrze Srbe (Srbijance) , toliko vi mrzite Hrvate . Koliko oni zaboravljaju svoje zločine prema Srbima i sve podvode pod "velikosrpsku" agresiju , toliko vi zaboravljate srpske zločine
    prema Hrvatima. Nema nam spasa , "doviđenja u sledećem ratu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.