Rimljani beže u strahu od zemljotresa

Hiljade uspaničenih Rimljana napustilo je grad, a prodavnice su zatvorene zbog najave da će glavni grad Italije danas pogoditi razorni zemljotres.

Hiljade uspaničenih Rimljana napustilo je grad, a prodavnice su zatvorene zbog najave da će glavni grad Italije danas pogoditi razorni zemljotres. Policija se suočava s ogromnim brojem poziva građana, pa je otvorena besplatna linija kako bi ih smirili.

Agencija ANSA javlja da je veći broj građana otišao u okolna sela, a veliki broj prodavnica u Rimu je zatvoren. List "La republika" objavio je da će se na radnom mestu danas pojaviti 18 odsto radnika manje, a nastavnici očekuju smanjen broj učenika za petinu.

Italijan Rafaele Bendandi, koji je umro 1979. godine, tvrdio je da će 11. maja 2011. godine Rim pogoditi katastrofalan potres, pišu mnogi italijanski i evropski portali od kojih neki i umiruju građane, tvrdeći kako je nemoguće predvideti potrese. Bendandi se rodio 1893. godine, a list "Korijere dela sera" prozvao ga je još 1924. godine "čovekom koji predviđa potrese", jer je predvideo zemljotres, koji se 2. januara te godine, dogodio na području Jadrana. Potres je najavio godinu ranije.

Predvideo je navodno još nekoliko potresa. Ljudi koji prate njegov rad tvrde da u njegovim dokumentima nije navedeno mesto gđe će se potresi dogoditi, pa s obzirom da se ove godine već dogodio strašan potres u Japanu, veruju da će Rim danas ipak ostati neoštećen. Drugi tvrde da u njegovim dokumentima jasno stoji da će 11. maja 2011. jak potres pogoditi Rim.

  • jatzans

    11.05.2011 14:00
    Sad kad se vrate sutra svi kućama i na posao, pa kad zvekne 12.5.popodne.....Onda će videti da je kapljica vode zamrljala onu dvojku, pa izgleda kao jeddinica.
    Smešno.
    A zamisli ako stvarno zvekne sutra! Hoću li ja biti prorok?
  • Бранислав

    11.05.2011 13:40
    ..надам се да је Ноле на сигурном...с обзиром да се у Риму игра турнит из Мастерс серије...
  • mile

    11.05.2011 12:52
    Rimljani
    Hanibal ante portas,pa tutanj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet