Merkel: Za razvijanje vakcine protiv virusa korona potrebno osam milijardi evra

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je za razvijanje vakcine protiv koronavirusa potrebno prikupiti oko osam milijardi evra.
Merkel: Za razvijanje vakcine protiv virusa korona potrebno osam milijardi evra
Foto: Pixabay
Merkelova je pozvala na međunarodnu saradnju u pronalasku leka i vakcine protiv Kovida-19 i naglasila da će svi imati koristi nakon što vakcina bude pronađena.
 
Navodeći da će virus ostaviti posledice na ekonomskom, socijalnom i društvenom planu, Merkel je istakla da se zbog toga mora brzo i uz veliku koncentraciju raditi kako bi se razvila vakcina i pobedio virus, preneli su mediji. 
 
"Ovo je jedan od najčasnijih zadataka kako bismo spasili milione života u svetu", rekla je Merkela, naglasivši da nema izuzetka i da svi mogu biti zaraženi.
 
Ona je u nedeljnoj video-poruci rekla da će u tom pogledu biti ostvarena bliska saradnja Nemačke sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, koja igra ključnu ulogu.
  • Marko

    02.05.2020 21:32
    South Park
    Ukoliko je neko pratio South Park, u jednoj epizodi decaci traze lek prptiv HIV-a i tokom potrage dodju do Medzika Dzonsona koji je jedan od retkih izlecenih od side. Tajna njegovog izlecenja je u tome sto sav svoj kes drzi u spavacoj sobi. Tako se dobije lek - stavis u blender par miliona dolara i iscedis par kapi i eto ti leka za sve bolesti :)
  • dvebebe

    02.05.2020 19:01
    treba "citati" vesti
    @Podbarac

    "Ona je u nedeljnoj video-poruci rekla da će u tom pogledu biti ostvarena bliska saradnja Nemačke sa >> Svetskom zdravstvenom organizacijom
  • Podbarac

    02.05.2020 17:23
    Svašta
    Otkud ta cifra?
    Sem ako se ne računa maloprodajna cena za svakog čoveka na planeti i to vakcina sa 2-3 revakcinacije. Kanda se i udenula u to kolo...

    Ali šta ja lupam? Ko da sam pao sa Marsa! Pa drukčije i ne bi moglo, ne bi bila "birana" da nije u igri od početka... Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet