U Turskoj najmanje preminulih od početka epidemije

U Turskoj je u proteklom danu od posledica korona virusa preminula 61 osoba, što je najmanje još od kraja marta, saopštio je ministar zdravlja Fahretin Koča.
U Turskoj najmanje preminulih od početka epidemije
Foto: FoNet/AP
Koča je rekao da je i broj novozaraženih najmanji u proteklih više od mesec dana, uprkos tome što se sada testira mnogo više ljudi nego ranije.
 
Prema njegovim rečima, proteklog dana je urađen 24.001 test, uz procenat pozitivnih od skoro sedam odsto, što je ohrabrujuće, ali i dalje dosta visoko, preneo je AP.
 
Od početka epidemije oporavila se 63.151 osoba, a od subote 4.892. Na intenzivnoj nezi su 1.424 pacijenta, 21 manje nego u subotu.
 
Najavljena odluka o ukidanju zabrane izlaska i ulaska u 31 grad danas je odložen, uz obrazloženje da će predsednik države Redžep Tajip Erdogan sutra razmotriti da li su se za to stekli uslovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet