Američki državni sekretar: Dokazi da je virus korona napravljen u Vuhanu

Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je da postoje "ogromni dokazi" da je virus korona napravljen u laboratortiji u kineskom gradu Vuhanu.
Američki državni sekretar: Dokazi da je virus korona napravljen u Vuhanu
Foto: FoNet/AP
"Postoje dokazi da je upravo tu sve počelo", rekao je Pompeo za mrežu Ej-Bi-Si. Pompeo je istakao da ovo nije prvi put da je svet izložen virusu zbog propusta u nekoj kineskoj laboratoriji, te podsetio na "istoriju vođenja laboratorija u Kini koje su ispod standarda", preneo je AFP.
 
Iako je kritikovao način na koji je Kina rešavala to pitanje, Pompeo nije želeo da kaže da li je virus namerno "pušten". Američki predsednik Donald Tramp rekao je ove sedmice da ima dokaze da virus potiče iz kineske laboratorije.
 
"Da, imam te dokaze i mogu sa uverenjem da kažem da je virus nastao u Institutu za virusologiju u Vuhanu" rekao je Tramp.
 
Tramp nije želio da ide u detalje, rekavši da mu to nije dozvoljeno.
  • Krk u brk

    04.05.2020 13:41
    Joe zaboravio si da spomenes CIA, Vatikan, anti serBski lobby, Masone ....
  • Limun

    04.05.2020 10:48
    Postoje neke indicije a možda i posredni dokazi da je prva atomska bomba napravljena u americi. Ako se pogleda ko je istu i bacio na Japan može se sa priličnom sigurnošću reći da su to amerikanci.
  • j

    03.05.2020 23:47
    malo sutra
    Aj da vidimo te dokaze... zivo me zanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet