Dodeljene ovogodišnje Pulicerove nagrade

Dnevni list Enkoridž dejli njuz i internet portal ProPublika osvojili su ove godine Pulicerovu nagradu u kategoriji javna služba i u novinarstvu za rasvetljavanje bezbednosne situacije u mnogim selima na Aljasci.
Dodeljene ovogodišnje Pulicerove nagrade
Foto: Pixabay
List Njujork Tajms, koji se bavio neetičkim praksama u taksi industriji Njujorka, osvojio je nagradu za istraživačko novinarstvo.
 
Od ove godine uvedena je nova kategorija te je za audio izveštavanje prvi Pulicer pripao saradnji Los Anđeles Tajmsa i Vajs Njuza za izveštavanje o imigracionoj politici Trampove administracije.
 
Novinarka Njujork Tajmsa Nikol Hana-Džons dobila je Pulicera za komentar napisan u sklopu projekta 1697, kojim je obeležena 400. godišnjica od kada su prvi robovi iz Afrike dovedeni u SAD.
 
Mjuzikl Majkla R. Džeksona osvojio je nagradu u kategoriji drama.
 
Pulicerova nagrada dodeljuje se od 1917. godine i smatra se najprestižnijom nagradom u novinarstvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet