Aerodromi u Beču testiraće putnike, ko bude negativan ne mora u izolaciju 14 dana

Aerodrom u Beču saopštio je danas da će testirati putnike na kovid-19 i da oni koji budu negativni neće morati da idu u izolaciju od 14 dana posle dolaska u Austriju, prenosi agencija Anadolija.
 Aerodromi u Beču testiraće putnike, ko bude negativan ne mora u izolaciju 14 dana
Foto: Pixabay
Rezultati molekularno-biološkog (PCR) testiranja na kovid-19 biće dostupni u roku od tri sata, ističe se u saopštenju i dodaje da će u slučaju da rezultati testa budu pozitivni, putnici i austrijske vlasti odmah biti obavešteni.
 
Pojašnjava se da je test na kovid-19 privatna usluga koja košta 190 evra za putnike koji dolaze ili odlaze iz Beča.
 
Implementacija ove ideje ima potencijal da posluži kao primer za druge vlade širom sveta kao način za zaustavljanje širenja korona virusa.
 
Međunarodni aerodrom u Hongkongu bio je prva svetska vazdušna luka koja je uvela obavezno testiranje na kovid-19, još od 8. aprila.
 
Svetska zdravstvena organizacija 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju". Takođe, SZO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.
 
Od infekcije korona virusom u svetu je umrlo više od 247.400 ljudi, a potvrđeno je više od 3,5 miliona slučajeva zaraze u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Džons Hopkins". Do sada se oporavilo više od 1.125.000 ljudi. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet