Putina podržava rekordno malo građana

Procenat Rusa koji podržavaju rad predsednika Vladimira Putina pao je na dosad najnižih 59 odsto, objavila je agencija za istraživanje javnog mnenja, Levada Centar.
Putina podržava rekordno malo građana
Foto: Pixabay
Putin je i dalje popularan među onima koji imaju "malo izgleda da poboljšaju svoj život", kao što je starija populacija i deo ruralnog stanovništva, objavila je agencija u saopštenju. Samo 12 odsto osoba između 18 i 24 godine odobrava Putinovo delovanje, dodaje se u saopštenju.
 
Anketa je sprovedena u aprilu kada je broj zaraženih koronavirusom u Rusiji počeo da sustiže Kinu. Raste i nezadovoljstvo državom među onima koji "nisu primili očekivanu pomoć u rastućoj ekonomskoj krizi", pokazuju rezultati ankete.
 
Rusija je danas zabeležila četvrti dan zaredom više od 10.000 novih slučajeva koronavirusa. Broj novozaraženih u poslednja 24 sata je 10.559, saopštio je Krizni centar, dodajući da je u zemlji sada ukupno zaraženo 165.929 ljudi. Najviše novozaraženih je u Moskvi – 5.858. Od kovida-19 umrlo je još 86 ljudi, pa ih je sada ukupno 1.537.
  • Opada broj

    06.05.2020 19:10
    Razmazena
    Deca bi pomoc u krizi....OK......Samo da nije Putin dosao...danas bi bili razbijeni na 60tak drzavica bivse Rusije....i sluzili strancima ko roblje........Nesto poput nas u exYu...Sad im Putin kriv zbog korone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet