U Belgiji ponovo veliki broj preminulih od virusa korona

U Belgiji je broj novoobolelih od korona virusa stabilizovan na relativno niskom nivou, ali procentualno i dalje umire mnogo više ljudi nego u bilo kojoj drugoj zemlji.
U Belgiji ponovo veliki broj preminulih od virusa korona
Foto: FoNet/AP
U proteklom danu preminule su 323 osobe, što je 231 više nego u utorak, a od početka epidemije umrlo je 8.339 ljudi, uz izuzetno visoku stopu smrtnosti od 16,44 odsto.
 
Sa 720 umrlih na milion stanovnika Belgija je takođe, vodeća u svetu, ispred Španije, koja ima 533, i Italije sa 485 preminulih.
 
U poslednja 24 sata u Belgiji su registrovana 272 nova slučaja korona virusa, što je 30 više nego juče, a ukupno je 50.781 oboleli. Od juče su testirane 17.982 osobe, a pozitivnih je bilo 1,52 odsto, što ukazuje da slabljenje epidemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.