Slovenački ministar turizma traži otvaranje granica što pre

Slovenački turizam je zbog pandemije korana virusa u vrlo teškoj situaciji zbog čega se zalažemo za skorije otvranje granica, izjavio je danas potpredsednik slovenačke vlade i ministar privrede Zdravko Počivalšek.
Slovenački ministar turizma traži otvaranje granica što pre
Foto: Pixabay
"Naš turizam je na dnu, jer ga je pandemija najteže pogodila i zato treba mere kako bi preživeo, te se prestrukturirao i razvio nova rešenja", rekao je Počivalšek na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare u formatu "na daljinu".
 
Prema njegovim rečima, problem je što slovenački turizam u 70 odsto slučajeva zavisi od dolaska stranih turista, ali prednosti za slovenačke destinacije su u trendu ekološkog i "zdravog" turizma.
 
Što se tiče "otvaranja" države za turističke posete, slovenački ministar je rekao da bi bilo dobro kad bi EU donela jedinstven protokol za turističke prelaze granica, ali se radi i na bilateralnim dogovorima, kao sa Hrvatskom.
 
U Sloveniji se od ponedeljka, nakon što je šest nedelja bio zatvoren, opet otvara putnički saobraćaj, autobuski i železnički, ali za sada nije planirano otvaranje međunarodnih linija. Vazdušni saobraćaj je formalno otvoren, ali za sada samo za specijalne letove. U domaćem saobraćaju su stroga ograničenja kako bi se izbegla opasnost ponovnog rasta broja obolelih od kovid-19.
 
Tako će u autobusima vozači biti odeljeni pregradom od ostalih putnika, koji će u prvoj fazi popuštanja moći da ulaze u vozilo samo na zadnja vrata, neće biti prodaje karata u vozilu koja će na kraju svake vožnje morati da se provetre i dezinfikuju, između putnika u vozilima mora biti najmanje 1,5 metar razmaka, a putnici moraju nositi maske.
  • Lažna vest

    07.05.2020 22:00
    Molim vas da proverite, ovo mora biti lažna vest. Naši veoma stručni komentatori će vam potvrditi da je Srbija jedina zemlja sa zatvorenim granicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.