Opada broja umrlih od posledica virusa korona u Španiji

Španija beleži i danas pad dnevnog broja umrlih od posledica korona virusa, dan nakon što je njena Vlada uspela da obezbedi parlamentarnu podršku za dvonedeljno produženje vanrednog stanja uprkos gubljenju podrške političkih rivala.
Opada broja umrlih od posledica virusa korona u Španiji
Foto: Pixabay
Španske zdravstvene vlasti registrovale su danas oko 200 novih smrtnih slučajeva što predstavlja ukupan broj od preko 26.000 umrlih od posledica virusa. To je značajan pad u odnosu na prošli mesec kada je dnevno umiralo više od 900 ljudi.
 
Premijer Pedro Sančes prošao je jučerašnje parlamentarno glasanje o vanrednom stanju uprkos gubljenju podrške glavne opozicione partije. Vanredno stanje koje Vladi daje specijalna ovlašćenja za uvođenje mera ograničenja koje su sprečile širenje virusa sada je produženo do 24. maja.
 
Španija polako ublažava restriktivne mere, deci je od 26. aprila dozvoljeno da izlaze u kratke šetnje sa roditeljima, a odrasli mogu da vežbaju na otvorenom. Španija je do sada registrovala blizu 257.000 zaraženih korona virusom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.