Nemačka obaveštajna služba sumnja u Trampove navode o poreklu virusa

Nemačka obaveštajna služba BND u izveštaju je izrazila sumnje u optužbe iz SAD o poreklu koronavirusa iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu i smatra da je to pokušaj skretanja pažnje sa neuspeha SAD u obuzdavanju oboljenja, piše "Špigel".
Nemačka obaveštajna služba sumnja u Trampove navode o poreklu virusa
Foto: Pixabay
Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je ranije da postoji "znatna količina dokaza" da je virus stigao iz kineske laboratorije, ali nije osporio zaključak američkih obaveštajnih agencija da čovek nije napravio ovaj virus.
 
"Špigel" piše da je agencija BND zatražila od članica saveza obaveštajnih agencija dokaze koji bi podržali tu tvrdnju. Nijedna od članica iz SAD, Britanije, Kanade, Australije i Novog Zelanda nije bila spremna da podrži Pompeovu izjavu.
 
U izveštaju pripremljenom za nemačkog ministra odbrane Anegret Kramp Karenbauer zaključeno je da su američke optužbe nameran pokušaj skretanja pažnje javnosti sa "ličnih neuspeha" predsednika SAD Donalda Trampa.
 
Portparol Vlade Nemačke za sada nije dostupan za komentar.
 
Tramp je rekao da ima dokaze da je virus stigao iz kineske laboratorije, ali je odbio da saopšti detalje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet