VIDEO: Vladika i sveštenici u Crnoj Gori uhapšeni zbog organizovanja litija uprkos zabrani

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.
Pritvor do 72 sata određen je i sveštenicima nikšićkog sabornog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević.
 
Sveštenik Slobodan Jokić nije ispitan jer je u bolnici.
 
 
Pozivi za saslušanje uručeni su im dva sata nakon što je u Nikšiću završena svetovasilijevska litija.
 
Iako su vladika i sveštenici predložili da se u policiju jave danas, a ne sinoć u kasnim večernjim satima, policijski službenici nakon konsultacije sa nadređenima rekli su im da moraju odmah u Centar bezbednosti. To je izazvalo burnu reakciju okupljenih građana, koji su se u znak protesta protiv odluke policije okupili na Trgu Šaka Petrovića.
 
 
Okupljeni narod je skandirao "Ne damo vladiku" i "Ne damo sveštenike", a uprkos molbama, grupa okupljenih nije se slagala sa tim da vladika Joanikije ide u policiju.
 
Građani su se potom u većem broju okupili ispred Centra bezbednosti, gde je više stotina ljudi čekalo da vladika i sveštenici budu pušteni. 
 
  • Piplfoks

    13.05.2020 18:06
    @Марина

    Tako ste se ložili i pre 20 godina, pa je posle bilo 'kuku lele, milosrdni anđeo'.
  • Mastodont

    13.05.2020 16:47
    @Rujna zora

    Dečko, Novi Sad se dizao od samodoprinosa - svakom se ovde skidalo od plate da se grad izgradi. A krediti su korišćeni da se vama divljacima dotera struja i voda, pa da možete jedni od drugih da oslobađate belu tehniku 90-tih. A to kako sada 'nema ko da nam udeli' vidi se po tome što ste se svi nagurali ovde da se i vi malo ogrebete, kad ste svoje spr*ali i raskantali.
  • Марина

    13.05.2020 16:24
    Црна Гора је Србија, Србија је Русија. Само толико. Да видимо тог хитлеровог следбеника који ће Свету Русију да окрзне, а камоли победи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.