Ministar zdravlja Severne Makedonije: Rano je da otvorimo granice kao Srbija

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas da je još uvek rano za otvaranje granica, jer bi time mogao da "padne u vodu" ogroman deo koristi od suzbijanja epidemije.
Ministar zdravlja Severne Makedonije: Rano je da otvorimo granice kao Srbija
Foto: Pixabay
"Mislim da treba mnogo pažljivije da se pristupi tom pitanju, nema potrebe za žurbom. Srbija je donela odluku da otvori granice, ali za naše uslove to je još rano", rekao je Filipče.
 
Naveo je da Vlada ima sistem u kojem preko Centralnog štaba odgovara na "apsolutno sve zahteve pojedinaca koji treba da putuju u inostranstvo, stranaca koji dolaze ili makedonskih građana koji se vraćaju".
 
Filipče je istakao da bi otvaranje granica trebalo da bude koordinisano sa susednim zemljama i da je zbog toga bio u Grčkoj i razgovarao o načinu prelaska granice, a sada čeka grčki odgovor na predloge koje je dao.
 
Prema njegovim rečima, trebalo bi zajednički naći rešenje za lakši prelazak granica, kako da se izbegnu gužve, da li će biti potrebni testovi i besplatno bolničko lečenje ako neko na putovanju oboli od korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet