Italijanski mafijaši primali socijalnu pomoć namenjenu najsiromašnijima

Više od stotinu mafijaša, pripadnika kalabreške grupe "Ndrangete", zatražilo je i primalo socijalnu pomoć namenjenu najsiromašnijim građanima Italije koju će sada morati da vrate, objavila je italijanska policija.
Italijanski mafijaši primali socijalnu pomoć namenjenu najsiromašnijima
Foto: Pixabay
Prema saopštenju policije Kalabrije, među 101 mafijašem, koliko ih je primalo pomoć, ima i veoma bogatih ljudi bliskih "kumu" "Ndrangete" koji imaju visoku hijerarhijsku dužnost u organizaciji.
 
Među korisnicima te pomoći je i Alesandro Panunci, sin "italijanskog Pabla Eskobara" Roberta Panuncija i zet jednog od glavnih kolumbijskih proizvođača kokaina, navedeno je u saopštenju. Roberta Panuncija italijanski i američki istražitelji jednoglasno smatraju glavnim svetskim "brokerom" kokaina koji se hvali da ne broji novac, nego ga meri na vagi.
 
Policijskom istragom obuhvaćeno je više od 500 osumnjičenih, ali samo stotinak će morati da vrati neregularno prisvojenu socijalnu pomoć, što je ukupno oko 516.000 evra.
 
Za socijalnu pomoć predviđen je iznos od 780 evra mesečno.
  • YYY

    21.05.2020 08:59
    E jadna Evropo.Kod nas mafijaši bar 30 godina dobijaju socijalnu pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet