VIDEO: Medicinske sestre u kesama za smeće protestovale jer su ih svi zaboravili

Medicinske sestre u Torinu, pokrivene plastičnim kesama koje se koriste za odlaganje medicinskog otpada, protestovale su na glavnom gradskom trgu, podsećajući simbolično na 40 svojih kolega žrtava Covida-19 i izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što vlada nije održala obećanje da će ih nagraditi vanrednom jednokratnom sumom ili povećanjem plate.
U najnovijoj odluci vlade za pomoć onima koji su pretrpeli gubitke zbog epidemije virusa korona, na kraju je izostavljena najavljivana nagrada od hiljadu evra medicinskom osoblju koje je bilo u prvim redovima borbe protiv epidemije.
 
 
Medicinsko osoblje koje je protestovalo u Torinu podsetilo je građane da su zaboravili one koje su na vrhuncu epidemije proglašavali herojima.
 
 
"Zaboravili ste one koji ste poslali da se bore protiv zaraze bez odgovarajuće zaštite, u toku dva meseca na vrhunca zaraze bilo nam je zabranjeno da uzimamo bolovanje, godišnji odmor, niste nas zaštitili, a sada nam niste dali obećano povećanje plata", rekao je sekretar Udruženja medicinskih sestara Frančesko Kopolela, a prenosi torinska "La Stampa".
 
 
Prosečno medicinska sestra ili tehničar zarađuju u Italiji 1.500 evra mesečno.
  • 9

    21.05.2020 12:24
    Kod
    nas je nestašica vreća pa ne protestuju
    ali zato nije nestašica obećanja.
  • pera

    21.05.2020 11:43
    oni imaju kicmu, nasi je nemaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.