Mark Cukerberg izbačen sa Fejsbuka

Čuvena društvena mreža Fejsbuk je greškom deaktivirala profil američkog advokata istog imena i prezimena kao i osnivača te mreže Mark Cukerberg.
Čuvena društvena mreža Fejsbuk je greškom deaktivirala profil američkog advokata istog imena i prezimena kao i osnivača te mreže Mark Cukerberg.

Iz "Fejsbuka" je potom stiglo izvinjene advokatu Marku Cukerbergu, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Advokat se požalio TV stanici "WISH" iz Indijanapolisa da je njegov profil na Fejsbuku deaktiviran kao "neautentičan". "Doživljavam veliki emotivni stres zbog cele te afere", izjavio je tom prilikom advokat, dodavši da želi da se vrati na Fejsbuk i da ga ostave na miru. "Ja se zovem Mark Cukerberg", istakao je advokat.

U Fejsbuku su saopštili da je greška ispravljena i da njihovi stručnjaci svakodnevno ispituju više hiljada sadržaja na koje im je signalizirano, tako da se ponekad dešavaju greške.

Advokat je, međutim, pre dve godine, takođe, bio suočen s ukidanjem profila na Fejsbuku na period od četiri meseca.

On je u međuvremenu otvorio sopstvenu Veb stranicu kako bi otklonio nesporazume "iammarkzuckerberg.com" (ja sam Mark Cukerberg.com). "Moje ime više nije moje", požalio se advokat.

Fejsbuk je, istovremeno, morao da se izvini i svom konkurentu Guglu. Radi se o tome da je ta mreža tajno tražila od novinara i blogera da vode istragu vezanu za Guglovo upravljanje ličnim podacima korisnika. Na taj način je Fejsbuk želeo da vidi svog konkurenta napadnutog zbog nepoštovanja privatnosti korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet