Slovaci od danas mogu u osam zemalja, ali samo na jedan dan

Slovaci od danas mogu da bez negativnog testa ili karantina po povratku u zemlju, otputuju u osam zemalja, uključujući četiri od pet suseda, ali pod uslovom da se vrate u Slovačku u roku od 24 sata.
Slovaci od danas mogu u osam zemalja, ali samo na jedan dan
Foto: Pixabay
Državljani Slovačke i strani državljani s dozvolom boravka mogu da otputuju u Češku, Poljsku, Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Nemačku i Švajcarsku, ako se vrate do istog vremena narednog dana, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Slovački premijer Igor Matovič rekao je da ova odluka prvenstveno treba da omogući poslovne sastanke i porodične susrete.
  • Maja

    22.05.2020 13:43
    @Glupost Zbira
    Za jedan dan se može zaraziti, ali ne može doći do pogoršanja stanja da se mora ostati u inostranstvu na lečenju. To je briga za svoje građane. Slovačka je imala najmanji broj zaraženih i umrlih!
  • Zbir

    22.05.2020 09:36
    Gluposti
    Znaci virus napada drugi,treci...dan-prvog dana casti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet