Žene sa Kosova optužene zbog pridruživanja Islamskoj državi

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene jer su se bile pridružile teroristima iz Islamske države.
Žene sa Kosova optužene zbog pridruživanja Islamskoj državi
Foto: Pixabay
Optužene, sa inicijalima L. I. i A. A., optužene su, kako je saopšteno, da su otputovale u Siriju i pridružile se terorističkoj, militantnoj, ekstremističkoj organizaciji Islamske države "ISIS", podržavajući ovu organizaciju i njene aktivnosti.
 
Prema saopštenju tužilaštva, osumnjičena A. A. sa bratom svog supruga otputovala je preko Albanije u Tursku, a potom u Siriju.
 
Osumnjičena L. I., nakon smrti prvog supruga A. U. udala se za K. K. iz Skoplja, menjala prebivalište u zavisnosti od promene mesta Islamske države, sve dok ISIS nije pretrpeo potpuni poraz, kada su bili primorani da se predaju kurdskim snagama koje su ih uz pomoć američke vojske 24. aprila 2019. deportovali na Kosovo, navodi se u saopštenju koje prenosi Kosovo Onlajn.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet