Piletina "Perutnina Ptuj" povučena iz Lidla u Hrvatskoj zbog salmonele

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske tražilo je da se povuku određene količine filea pilećih prsa od 400 grama kompanije "Perutnine Ptuj" zbog pojave salmonele.
Piletina "Perutnina Ptuj" povučena iz Lidla u Hrvatskoj zbog salmonele
Foto: Pixabay
Sve povučene količine bile su u "Lidl" radnjama, pišu Novosti
 
Srpske nadležne službe ističu da kod nas zaraženo meso nije stiglo, niti je resorno ministarstvo dobilo upozorenje.
 
Sa polica hrvatskih radnji "Lidl" povlači pileće meso, sa LOT brojem L 200514, sa rokom upotrebe do 23. maja 2020. U njemu je utvrđena bakterija salmonela. Povlačenje se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.
 
Kako su za Novosti rekli u Ministarstvu poljoprivrede, kod nas nema pilećeg mesa koje je zaraženo salmonelom.
 
Hrvatska, inače, svake godine, naročito u letnjem periodu, ima problema sa salmonelom. Najviše je ima u jajima i pilećem mesu, pa se povlačenje ove robe, širom susedne zemlje, dešava prilično često.
 
U kompaniji "Lidl" u Srbiji kažu da oni u našoj zemlji sarađuju sa domaćim dobavljačima i nijedan od njih nije ova kompanija, tako da u njihovim radnjama u našoj zemlji nema "Perutnina Ptuj" piletine.
 
U kompaniji "Perutnina Ptuj" kažu da se pileće meso za srpsko tržište proizvodi u njihovoj fabrici i Bačkoj Topoli. Proizvodnja u Srbiji se odvija u okviru vertikalno integrisanog ciklusa, gde svi procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji. 
Kompanija "Perutnina Ptuj Topiko", kažu, garantuje potpunu bezbednost i kvalitet svojih proizvoda.
  • Sx4

    24.05.2020 11:00
    Salmonela
    Ja pre par godina zamal pandrknuo od salmonele.
  • Dudule

    24.05.2020 09:24
    Borba
    E,oni imaju salmonelu, a mi imamo predsednika koji se bori protiv salmonele, korone, nas...a oni nemaju...
  • Pera

    23.05.2020 20:50
    Veterinar
    Svugde ima, samo u Srbiji nema! Žalosno ali istinito! Mi nemamo Nacionalni plan za suzbijanje salmonele, na osnovu kojeg bi utvrdili stanje i doneli plan njenog smanjena, kao i druge pravilnike koji iz njega proizilaze. U Srbiji postoji Pravilnik koji je pravljen za proizvođače a ne za potrošače. Švedska ima prevalencu 0%. Gde su objavljeni podaci u Srbiji, koliko je jata živine bilo pozitivno kod samokontrole a koliko kod službene. Svaka akreditovana laboratorija može da pregleda kod samokontrole. Kakve su i kako rade, dobro je poznato. Zašto je to dozvoljeno novim Pravilnikom gde su do tada radili državni instituti? Od čega su umrli oni u staračkom domu u Čačku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.