Više do 40 vernika se zarazilo virusom korona posle mise u Frankfurtu

Posle mise koja je održana u jednoj crkvi u Frankfurtu više od 40 ljudi koji su joj prisustvovali bilo je pozitivno na korona virus, saopštio je načelnik gradske zdravstvene službe Rene Gočalk.
Više do 40 vernika se zarazilo virusom korona posle mise u Frankfurtu
Foto: Pixabay
On je za agenciju DPA rekao da su gotovo svi sa veoma blagim simptomima ili bez simptoma bolesti, a samo jedan oboleli je morao da bude hospitalizovan.
 
Sveštenik koji je služio misu rekao je da je služba održana 10. maja i da su primenjene sve preporuke zdravstvenih vlasti za sprečavanje širenja virusa.
 
Najmanje 16 zaraženih u crkvi su iz obližnjeg Hanaua, zbog čega su zdravstvene službe tog grada odlučile da zabrane prethodno odobrenu molitvu lokalnog muslimanskog stanovništva, koja je trebalo da se održi u nedelju, prenosi AP. 
  • milicica

    23.05.2020 20:31
    nisu imuni
    Kao Srbi na jednu kasicicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet