Direktor MMF-a uhapšen zbog seksualnog napada

Pod optužbom za seksualni napad na hotelsku spremačicu, u Njujorku je uhapšen direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Štros-Kan.
Pod optužbom za seksualni napad na hotelsku spremačicu, u Njujorku je uhapšen direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Štros-Kan.

Štros-Kan je uhapšen na međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi svega 10 minuta pre nego što je trebalo da poleti za Pariz.

Tri detektiva u civilu su ga izveli iz aviona "Er Fransa" i uhapsili pod optužbom za seksualni napad u subotu tokom dana, na spremačicu hotela nedaleko kod Tajms skvera, saopštile su njujorške vlasti.

Na Štros-Kana se u Francuskoj dosad gledalo kao na najziglednijeg kandidata socijalista na predsedničkim izborima iduće godine i kao na nekog ko ima šanse da pobedi predsednika Nikolu Sarkozija.

Portparol njujorške policije nije mogao da kaže da li je Štros-Kan putovao sam, niti koliko je vremena pre predviđenog leta kupio kartu.

Incident se dogodio u hotelu "Sofitel", na 44. ulici, između Pete i Šeste avenije, oko podneva. Spremačica je obavestila kolege, a oni su zvali policiju.

Manevar Sarkozija

Štros-Kan je bivši profesor ekonomije, koji je osamdesetih ušao u politiku, kao ministar finansija.

Štros-Kan je 2007. godine, uz podršku novog predsednika Francuske, došao na čelo MMF-a, što su mnogi protumačili i kao manevar Sarkozija da neugodnog protivnika drži što dalje od Francuske.

Direktor MMF-a je već imao skandal 2008. godine zbog veze sa Piroškom Nađ, koja je bila viši funkcioner u odeljenju MMF-a za Afriku.

Pošto je u Fondu otvorena istraga, Nađ je napustila MMF i prešla u Evropsku banku za obnovu i razvoj.

Njegovom imidžu u Francuskoj, međutim, mnogo više je naškodio članak u Frans soaru u kome se iznose detalji luksuza kojim je Štros-Kan okružen, zbog čega je on odlučio da tuži taj list i traži odštetu.
  • he

    16.05.2011 07:32
    he
    ma podvalile mu barabe
  • Сремац

    15.05.2011 21:49
    ПОДВАЛА
    Још једна подвала долази с оне стране баре.Ако сте ви-ја нисам дебил.Шта је било са Пирошком 2008?
  • ns

    15.05.2011 08:46
    fuuuuuuuuuj
    Šta će matori...kad ne može neku koleginicu iz MMF-a onda bar spremačicu iz hotela! Jad i beda od muškarca...kako to već biva ...stvarno su mizerni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet