VIDEO: Novozelandska premijerka usred jakog zemljotresa mirno nastavila TV intervju

Novozelandska premijerka Džasinda Ardern jedva da je trepnula kada je jutros počeo zemljotres dok je davala televizijski intervju uživo.
Ona je prekinula voditelja Njuzhaba Rajana Bridža da mu kaže šta se dešava u kompleksu parlamenta u glavnom gradu zemlje Velingtonu.
 
"Mi ovde imamo dosta pristojan zemljotres. Vidiš li kako se stvari pomeraju iza mene", rekla je premijerka gledajući oko sebe. 
 
Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale zabeležen je danas u okeanu oko 100 kilometara severoistočno od Velingtona, prema američkom Geološkom institutu. Zemljotres se osetio nešto pre 8 časova po lokalnom vremenu i osetilo ga je hiljade Novozelanđana koji su se spremali da počnu radnu nedelju.
 
Potres je bio dovoljno jak da ruši stvari sa polica i zaustavi saobraćanje vozova. Međutim, nije bilo prijava o nekoj većoj šteti ili povredama.
 
Ardern je nastavila intervjuu, i rekla domaćinu da je potres stao.
 
"Dobro smo Rajan. Ja nisam ispod bilo kakvih visećih svetala, izgleda kao da sam na strukturno dobrom mestu", rekla je ona.
 
Novi Zeland se nalazi u pacifičkom vatrenom pojasu i nekad ga zovu "Drhtava ostrva" zbog čestih zemljotresa.
 
U zemljotresu 2011. u gradu Krajstčerču poginulo je 185 ljudi i razoren veliki deo centra grada.
 
  • svaka čast NZ

    26.05.2020 06:51
    Ovakvu vlast treba imati. I pod tim najmanje mislim na ovaj primer sa zemljotresom. Novi Zeland je oaza normalnosti na ovom ludom svetu koji čak i u nekim naprednim zemljama bira onakve vlasti kakve bira...
  • VV NS

    25.05.2020 11:16
    Amater
    Kakav amater, ovaj naš bi u tih 30 sekundi već bio u Supermen odelu i spasao bar 50 penzionera ove katastrofalne i kao nikad u istoriji velike opasnosti...
    (Da se razumemo: ovoj premijerki svaka čast)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.