Pahor: Zakonom zabraniti paravojne formacije kao što je Štajerska garda

Predsednik Slovenije Borut Pahor poručio je da treba zabraniti samozvane uniformisane seoske stražare ili milicije u toj zemlji, među kojima je i takozvana Štajerska garda.
Pahor je ocenio da zakoni u toj oblasti nisu dovoljno jasni, što je, kako je naveo, iskoristila paravojna formacija Štajerska garda.
 
"Slovenija je bezbedna zemlja, imamo kompetentne službe za zaštitu javnog reda i mira i nema potrebe za bilo kakvim seoskim stražama", rekao je Pahor i podsetio da je osudio takve aktivnosti čim se u javnosti pojavio prvi snimak tzv. Štajerske garde.
 
"Ako je zakon tako dvosmislen da je sada dozvoljeno da se paradira u kamuflažnim uniformama, onda to mora da se reguliše zakonom", dodao je Pahor.
  • Hahahah

    25.05.2020 13:49
    Hahahah
    Pogledaj ih, oni bi da se igraju rata.....
    Kada bi ih zahvatio ratni sukib, pobegli bi glavom bez obzira..... Mislim cemu fantomke, kao mi smo neki speciajci, a svi trbusine.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet